Døgnvakt 33 33 00 00 • Gratis befaring

Maur

Det finnes mange arter av maur i Norge. Noen av disse har lært seg å leve i og rundt våre boliger. Stokkmaur har evnen til å gnage og uthule tørt trevirke. Derfor er stokkmaur den eneste mauren som reelt sett ødelegger konstruksjonene. Allikevel er det viktig og også bekjempe andre typer maur i boligen.

Maur

Svart jordmaur, brun jordmaur, eller sukkermaur som de gjerne blir kalt, finnes også ofte i huset. Sukkermaur kan kun gå i treverk hvis det er fuktskadet, eller sannsynligvis så råttent at du kan stikke fingeren igjennom treverket. Da kan man jo si at sukkermaurproblemene er sekundære, og at fuktproblemet er det egentlige problemet. Allikevel kan det ha noe for seg å bekjempe maurene før fuktskadene utbedres. Sukkermaur i boliger trives også svært godt i isopor. I boliger er isopor eller tilsvarende produkter veldig vanlig. Ofte blir det brukt i sålen under huset eller som isolasjon i enkelte lettklinkerblokker osv.

Hvis maur setter seg på slike steder bør de bekjempes så raskt som mulig. Maur har kommet for å bli og forsvinner ikke av seg selv. Det sier seg selv at maurproblemet kan bli relativt kompliserte hvis maurene setter seg under varmekabler i sålen under huset. Hvis man ikke løser problemet snarlig kan maurtua bli på tusenvis av maur. Ytterste konsekvens kan bli å pigge opp gulvet for å komme til maurtuen.

Skogmaur er den maurarten som bygger barnålstuer ute i naturen. De går normalt ikke inn i hus. Allikevel kan skogmaur utgjøre et stort problem, da de blir så ufattelig mange og ofte kryr det av maur over alt rundt boligen din. Du får ikke være i fred. Da kan man forsvare en bekjempelse av tua. Av og til går også skogmaur inn i boliger. Da har de normalt funnet et hulrom i vegg, hvor de drar inn barnålene sine. Når dette skjer risikerer du store mengder maur innendørs.

Husk at skogmaur og alle andre typer av maur gjør en stor nytte i naturen ved blant annet å spre plantefrø og sørge for sirkulasjon av næringsstoffer. Derfor bør skogsmaur kun bekjempes dersom de utgjør et direkte problem for oss og våre boliger.

 

 

Har du fått maur i huset anbefaler vi profesjonell hjelp. Ta kontakt med oss nå for en uforpliktende og gratis samtale eller inspeksjon.