Døgnvakt 33 33 00 00 • Gratis befaring

Faraomaur

Faraomaur er importert fra tropiske land og kan bli plagsom i bygninger. Den krever en temperatur på 27-38 grader og høy luftfuktighet. Jo flere varmekilder det er i en bygning, desto større utbredelse.

Faraomaur

Nye samfunn etableres ved at en dronning utvandrer sammen med en del arbeidere fra et eksisterende samfunn og danner et nytt.

Monomorium pharaonis

Trives varmt og fuktig.

Faraomauren er forholdsvis sjelden og dukker opp rundt 50 ganger hvert år i Norge. Faraomaur er nærmest altetende. Du finner den oftest i forbindelse med søtsaker, men den spiser også kjøttvarer, ost, åtsler og døde insekter.

I Norge har faraomaur forekommet i bedrifter som produserer næringsmidler og har da sannsynligvis fulgt med i råvarer. Det avdekkes også ofte aktivitet av i faraomaur i boliger og boligblokker. De har da sannsynligvis fulgt med flyttelass eller bagasje fra tropiske strøk.
Faraomaur kan spise kjøtt og i tilfeller hvor sykehus har fått problemer med faraomaur kan disse overføre smitte til sterile områder. I noen tilfeller er det registrert at faraomaur har kommet inn i sår på pasienter for a spise.

Næringsmiddelbedrifter som får problemer med faraomaur kan spre samfunn til andre steder gjennom sine varer m.m. Faraomaur kan f.eks. følge med i matpakker fra bolighus som har problemet og inn i bedrifter. Det er ofte vanskelig å se faraomauren, da den er bitteliten og lys, og det kan ta lang tid før den blir oppdaget. Står du oppreist er det ikke sikkert at du klarer å se dem krype på gulvet.

Faraomaur kan leve i svært små samfunn på kun noen få maur. Derfor er det normalt ikke godt nok å kjøpe en insektspray. Sannsynligheten for å overse en eller flere faraomaursamfunn er svært stor. Normalt igangsetter vi en prosess med kartlegging og bruk av forgiftet åte. En bekjempelsesprosess er nitidig arbeid og kan ta måneder.

Har du fått maur i huset anbefaler vi profesjonell hjelp. Ta kontakt med oss nå for en uforpliktende og gratis samtale eller inspeksjon.