Døgnvakt 33 33 00 00 • Gratis befaring

Vepsesesongen

Vepsen kommer

Vepsebolene går i oppløsning. Dette fører til at nysgjerrige veps titter frem. Vi må nok belage oss på mangedobling av vepsen de neste ukene og disse kan bli innpåslitne.

Sensommer betyr en merkbar økning av veps. De kan mangedobles på denne tiden. Grunnen til dette er at vepsebolene går i oppløsning på denne tiden av året. Dette fører til en økning av vepsen, som tidligere i sommer har holdt seg mest inne i bolet eller ute for å samle næring. Så de om frykter vepsens skarpe brodd må trolig belage seg på noen krevende uker fremover. 

Det er spesielt jordvepsen vi kommer til å se mer av. Dette skyldes at jordvepsen har store bol som kan ha flere tusen arbeidere. Spesielt på en varm sommer, som vi har hatt nå, kan bolene bli ekstra store. 

På sommeren danner arbeiderne ekstra store larvekamre, hvor de fôrer opp larver med ekstra mye mat. Disse blir til nye dronninger.

Når sensommeren kommer slutter dronningen å produsere egg og arbeidernes arbeidsoppgaver opphører. Arbeiderne driver da hvileløst rundt en stund før de siste dør når frostnettene kommer.

Vepsen er veldig nysgjerrig på oss mennesker og maten vi spiser. Den vil derfor være veldig søkende mot oss. De er ikke hissig, men veldig nysgjerrige og respekterer ikke personlig rom. Dette kan virke stressende på folk som frykter å bli stukket. Husk da at det er bedre å forholde seg rolig og være tålmodig. 

Om du har ønsker å forberede deg mot vepsene kan vi anbefale produkter fra vår nettbutikk: Skadedyrshop

Her finner du det du trenger av produkter som kan hjelpe deg mot vepsen og deres nysgjerrighet.

Jordveps og jordvepsebol (skadedyrshop.no)

Ønsker du hjelp?