Døgnvakt 33 33 00 00 • Gratis befaring

Veggedyr

Veggedyr er en blodsugende tege og suger blod av oss mens vi sover, dette kan gi kløende utslett. Veggedyrene bor i senger eller i nærheten av der vi sover, og er mest aktive om natten.

Veggedyrenes historie går veldig langt tilbake i tid. Sannsynligvis har det vært veggedyr så lenge det har vært mennesker og dyr på jorden. Her i Norge var veggedyrene veldig vanlige tidligere, og fantes i de fleste hjem. Faktisk var de så vanlige at folk måtte fylle ut egne veggedyrerklæringer og ha egne veggedyrkontroller når de skulle omstette boliger. Heldigvis ble veggedyrene så og si utryddet fra Norge, og var i mange år et ikke-eksisterende problem.

Fra tusenårsskiftet har imidlertid veggedyrene kommet tilbake for fullt. Årsakene til dette kan være mange, men at det har klar sammenheng med økt forflytting av mennesker mellom grensene er hevet over enhver tvil. At folk generelt har mindre kunnskaper om dyrene nå enn tidligere er også en medvirkende årsak.

Veggedyrene spres helst via bagasje og innbo, og er således ofte et problem for overnattingssteder som hoteller, campinghytter og andre steder der folk overnatter for kortere eller lengre perioder.

Har man veggedyr i huset vil man lett kunne finne spor etter dem. I og med at de helst bor i og rundt sengene, vil man ofte kunne finne små svarte/mørke prikker langs madrassen eller ved sengebunn/hjørner/kanter etc. Dette er ekskrementer etter veggedyr. Det kan også hende at man gjør funn av selve dyrene. Blodflekker på lakenet kan også være spor etter veggedyr.

 

Forebygge og sanering av veggedyr.

Det aller viktigste er kanskje å utøve stor forsiktighet med bagasje og innbo. Det kan lønne seg å kontrollere sengetøy, madrasser, senger, sengebunner/rammer etc., nattbord, lamper og bilder med jevne mellomrom for å se etter spor. Skulle man ha mistanke om at det er veggedyr i huset, eller at man gjør funn av dyr, kan det lønne seg å ta kontakt med oss i PELIAS slik at vi kan komme på en gratis, uforpliktende befaring.

Vi har registrert at det i den senere tid har blitt skapt mye unødig hysteri rundt veggedyrproblematikken. Dette synes vi i PELIAS er trist og totalt unødvendig. Vi velger å tolke det slik at dette skyldes manglende erfaring og lite kunnskap om veggedyrenes livssyklus, adferd og biologi.

Vi i Pelias innehar stor kunnskap om veggedyr og har bred erfaring i så vel forebygging som bekjempelse. Vi har svært gode resultater å vise til, så selv om du skulle oppdage veggedyr i huset ditt, er det ingen grunn til å fortvile.

Ønsker du hjelp?