Døgnvakt 33 33 00 00 • Gratis befaring

Vepsebol

Det er særlig to vepsearter som plager oss. Det er tysk veps og jordveps. Begge artene bygger bol i bygninger. Jordvepsen bygger gråbrune og kladdete papirbol, som kan bli ganske enorme. Den tyske vepsen er den som bygger de kuleformede bolene, som ikke blir like store.

Vepsebol

Vepsebol eller vepsekolonier dannes av enslige dronninger i hulrom i jorden eller på mørke steder i hus. Noen ganger i hule trestammer eller sprekker i bergvegger.

Veps danner nye bol hver vår. Om høsten dør kolonien ut. Mange tror at de da kan fjerne bolet og problemet vil være løst for den kommende sesong. Dette er ikke riktig, fordi de befruktede hunnene (dronningene) forlater bolet og overvintrer på et egnet sted i nærheten. Så snart våren kommer starter dronningen å bygge et nytt bol.

Hvis du har et samfunn av veps i veggen er det viktig at du ikke forsøker å tette inngangene. Dette gjør at de forsøker å finne andre utganger og kan resultere i store mengder svermende veps inne i huset.

Hvordan fjerne vepsebol: Riktig bekjempelse av vepsebol avhengig av hvor stort bolet er, hvor komplisert det er plassert og selvsagt hvor mye mot du selv har. Hvis bolet henger lett tilgjengelig foran deg kan du forsøke å tre en pose rundt bolet og deretter skjære det ned. Alternativt kan du bruke en insektspray.

Hvis derimot bolene står komplisert til inne på kryploft, inne i vegger eller er store av størrelse eller er høyt oppe under takmønet på huset er det nok ikke like lett eller fristende å forsøke bekjempelse selv. Mange mennesker er også dødelig allergiske mot vepsestikk.

Ta kontakt med oss nå for en uforpliktende og gratis samtale eller inspeksjon.