Døgnvakt 33 33 00 00 • Gratis befaring

Orientalsk kakerlakk

Voksne orientalske kakerlakker er ca. 25 mm lange. Både hunnen og hannen er mørk brune, nesten svarte. Kroppene har et nærmest glinsende utseende.

Orientalsk kakerlakk

Hunnkakerlakken har små vinger, helt uten funksjon. Kroppen til hunnkakerlakken er litt bredere og tyngre enn hannens. Hannkakerlakkens vinger dekker ca. 2/3 av kroppen. De kan heller ikke fly.

Blatta orientalis

Orientalsk kakerlakk er ikke så vanlig i Norge. De foretrekker mørke fuktige og noe kjølige steder, for eksempel kjellere. Den kan finnes i forbindelse med kloakk, sluk og råtnende organisk materiale. Du finner den ikke i kjøkkenskap og lignende. Orientalsk kakerlakk lever ikke utendørs i Norge.

De orientalske kakerlakkene har tre utviklingsstadier: Egg, nymfe og voksen. Orientalske kakerlakker produserer åtte eggkapsler i løpet av livet. Hver kapsel inneholder normalt 16 egg. En eggkapsel klekker etter ca. 16 dager i romtemperatur. Nymfene (unger) går igjennom 7-10 stadier, som tar 24 - 130 uker. Når hunnkakerlakken er voksen lever den ytterligere 5-26 uker. En orientalsk kakerlakk får totalt ca. 200 avkom. Dødeligheten er stor. I Norge er det nok ikke så vanlig at orientalske kakerlakker klarer å formere seg mye.

Orientalsk kakerlakk lever av all slags søppel og andre råtnede materialer. Hvis de har tilgang til vann kan orientalsk kakerlakk leve i en måned uten mat. Uten vann dør de innen to uker.

Det største problemet et at den orientalske kakerlakken trives på svært uhygieniske områder, som kloakk, sluk og søppel. Dette gjør at de lett kryssforurenser matvarer i kritiske områder. Kakerlakker forurenser mye mer matvarer enn de klarer å spise. Noen sykdomsfremmende organismer er funnet på kakerlakker generelt. For eksempel matforgiftning, dysenteri og diaré kan smitte fra kakerlakker. Det er også kjent at kakerlakkekskrementer og skall etter hamskifte inneholder allergener som forårsaker kløe, astma og rennende øyne.

Den viktigste måten å forebygge mot kakerlakker er å sikre/kontrollere varer, flyttelass og reiseeffekter som kommer fra tropiske land til Norge. Kakerlakker kan også spre seg fra bygning til bygning med matvarer og flyttelass.

Har du fått kakerlakker i huset anbefaler vi profesjonell hjelp. Ta kontakt med oss nå for en uforpliktende og gratis samtale eller inspeksjon.