Døgnvakt 33 33 00 00 • Gratis befaring

Husflue

Den vanligste flua innendørs er husflua. Husflua liker seg i nærheten av matvarer og finnes over hele verden som menneskets følgesvenn.

Husflue

Fluer må sees på som en naturlig del av vårt miljø og det er omtrent umulig å forhindre at fluer tar seg inn i hus. De fleste fluer lever et hektisk liv på stadig leting etter næring og eggleggingsplasser.

Musca domestica

Larvene til husflua lever helst i husdyrgjødsel, men de kan også vokse opp i kjøkkenavfall. Hunnen kan under gunstige forhold legge flere hundre egg og utviklingen fra egg til voksen flue kan ved optimale forhold gjennomføres på 7 dager.

På steder med rikelig tilgang på gjødsel eller matrester kan aktiviteten av fluer øke meget raskt. Andre fluer som opptrer i hus er fruktfluer som ofte har en lokal næringskilde. Den vil på noen få dager kunne formere seg opp i hundrevis.

Næringskilder kan være avløpssluk med matrester, råtnende frukt, åpnet hermetikk som står for lenge og lignende.

Fluer kan være smittespredere, da de flyr fra de mest urene områder, som ekskrementer og matavfall, til våre ferske matvarer og bringer med seg matforgiftningsbakterier som forderver maten.

Mange små dyr og bakterier blir spredt rundt med fluenes aktivitet og det blir stadig viktigere å sikre miljøer hvor det lages og serveres mat.

For å begrense produksjonen av fluer bør potensielle eggleggingsplasser reduseres. Dette via f.eks. tømming og rengjøring av avfallsdunker, regelmessig rengjøring av sluk og fjerning av matrester som havner under anretningsbord o.l.

Sikring av vinduer og dører med netting slik at fluer ikke klarer å ta seg inn. Når fluer kommer inn i bygninger, og da særlig i næringsmiddelbedrifter, kan elektriske insektfangere fungere som effektive hjelpemidler til å redusere plagene. Disse bruker et ultrafiolett lys som tiltrekker seg flygende insekter. Husfluer kan utvikle resistens, så de er ikke alltid lett å bli kvitt.

Veldig ofte når man har store mengder fluer innendørs om høsten og vinteren viser det seg at det ikke er husflue, men loftsflue.

Ta kontakt med oss nå for en uforpliktende og gratis samtale eller inspeksjon.

Bildegalleri