Døgnvakt 33 33 00 00 • Gratis befaring

Stripet borebille

Stripet borebille eksisterer i hele landet fra sør og opp til Troms. Den er særlig utbredt i kyststrøkene hvor det er et fuktig klima. Stripet borebille har mange navn, for eksempel mott, mit, mår, veggsmed.

Stripet borebille

Stripet borebille er ,sammen husbukk, vårt mest alvorlige skadeinsekt i trebygninger. Over tid vil treverket bli totalt pulverisert. Det er larven til stripet borebille som gjør skade på treverk. Den kan leve og gnage på treverket i 2-3 år eller mer, avhengig av fuktighet og varme, før den forpupper seg og kommer ut som bille.

Anobium punctatum

Stripet borebille kan finnes over alt i huset, men er avhengig av høy relativ luftfuktighet rundt 40 - 60%. Derfor trives stripet borebille best i kjellerrom. De trives best med en temperatur på rundt 20-25 grader.


Billen lever kun 2-3 uker. Formålet er å formere seg, og legge egg i sprekker i treverket. Deretter dør de. Denne svermeprosessen foregår i perioden mai til september, men særlig juni til juli.

Hovedbehandling bør være fuktreduserende tiltak, alternativt kombinert med impregnering av treverket. Det er viktig å vite at treverk som har blitt malt, lakkert eller lignende ikke lar seg impregnere med insektbeskyttende midler. Vi er avhengige av at væsken kan trenge inn i treverket.

Ta kontakt med oss nå for en uforpliktende og gratis samtale eller inspeksjon.

Bildegalleri