Døgnvakt 33 33 00 00 • Gratis befaring

Sebraklanner

Sebraklanner har sin opprinnelse fra Sør-Amerika og har spredd seg til de fleste kontinent via varetransport. I Norge ble den oppdaget første gang i 1975. I dag er den et av våre vanligste skadedyr i kategorien biller.

Sebraklanner

Sebraklanneren er på størrelse med vepsebolklanneren og kan bli 2,2 – 5,0 mm lang. Den forveksles ofte med denne, særlig på larvestadiet.

Billene er brunsvarte med tre rødgule tverrbånd over dekkvingene. De lyse tverrbåndene har hvite hår, resten av dekkvingene har svarte hår. Brystet og hodet har for det meste hvit behåring.

Trogoderma angustum

Sebraklanneren er mer altetende enn de fleste klannere. Næringskilder kan være tørket kjøtt, hvete- og rugkorn, mandler, hasselnøtter, ris, makaroni, mais, ost, kjeks og sjokolade. Den finner også næring i døde fluer, fuglefjær og ull.

Det har sjeldent blitt oppdaget skader som kan skyldes denne arten på matvarer og tekstiler i boliger hvor arten forekommer.

Størst skade gjør sebraklanneren i insektsamlinger hvor de små larvene kan komme inn i eskene gjennom små sprekker, hvor de sannsynligvis vil totalskade hele samlingen.

Godt renhold med støvsuger og frysing av befestede gjenstander er i de fleste tilfeller tilstrekkelig bekjempelse. Hvis ikke kan en også utføre kjemisk bekjempelse.

Ta kontakt med oss nå for en uforpliktende og gratis samtale eller inspeksjon.