Døgnvakt 33 33 00 00 • Gratis befaring

Husklanner

Husklanneren er brunsvart på oversiden og gyllenbrum på undersiden på grunn av en mengde små hår.

Husklanner i boliger stammer ofte fra fuglereir i huset eller fra døde mus eller rotter i gulvet. Husklanneren vandrer / flyr mye og kan ofte finnes langt fra utklekkingsstedet. Husklannerlarvene kan også utvikle seg i lagret fôr for hund og katt.

Husklanner dukker ofte opp på kjøkkenet hvor den livnærer seg på dødt dyrisk materiale som pølse, dyrefôr, og diverse matrester.

Dermestes haemorrhoidalis

Husklanneren gjør egentlig ingen skade. Ett og annet eksemplar er helt normalt å oppdage. Hvis det over tid stadig dukker opp nye og flere eksemplarer, og dette føles plagsomt, kan man vurdere å gå til tiltak.

Tiltak man kan ta for å forebygge mot husklannere er å minimere tilgangen til dyreprodukter og fôrprodukter. Fers og tørket kjøtt/fisk bør lagres kjølig og i tette og solide beholdere.

Med normale hygieniske forhold i husholdningen vil det ikke være vanlig å finne husklanner. Om du finner det så vil dette ofte da være knyttet til et produkt som dyrene kom inn med. Dette kan være tørrfôr til hund eller katt, tørket kjøtt eller tørrfisk.

Ta kontakt med oss nå for en uforpliktende og gratis samtale eller inspeksjon.