Billen er 2,6 – 4,3 mm lang. Bakdelen er oval og lysebrun til brunsvart med hvite flekker. Halsskjoldet er også rundaktig med to karakteristiske hvitgule hårtuster formet som en V. Larvene er bueformet og gulhvit med brunt hodet, ca. 4 mm lang når den er fullt utvokst.
Døgnvakt 33 33 00 00 • Gratis befaring
Skadedyrguide
Hvilket skadedyr?
Hva eller hvor er problemet?
Usikker på skadedyret?
Flekket tyvbille
Flekket tyvbille er et av de vanligste skadedyrene man finner innendørs. Det er ytterst sjeldent at det blir et stort utbrudd av flekket tyvbille.
Ptinus fur
Billen er lyssky og trives derfor best i mørke matskap, i kjellere og mørke kroker der mat kan finnes.
Flekket tyvbille lever av all slags tørrmat som døde, tørre insekter, tørre kornvarer, dyrefor, dyreskinn med tørket kjøtt, lagrede frø, tørrmelk og tørket frukt.
I museer kan den skade utstoppete dyr, insektsamlinger og herbarier.
Siden det sjeldent blir mange av denne vil en som oftest kunne bekjempe den ved å fjerne de infiserte matvarene, samt støvsuge kjøkkenskap (fjerne næringskilder som døde insekter og lignende). Etter støvsuging er det viktig å ta ut posen av støvsugeren og destruere den. Pakke inn utsatt mat i bokser eller kraftig plast med lokk.
Godt renhold og sikker emballasje (bokser eller lignende) for tørre matvarer er beste forebygging.
Om skadeomfanget blir stort og overnevnte ikke hjelper kan kjemisk bekjempelse foretas. Dette kan imidlertid kun utføres av godkjente skadedyrbekjempere.
Ta kontakt med oss nå for en uforpliktende og gratis samtale eller inspeksjon.