Døgnvakt 33 33 00 00 • Gratis befaring

Brunsvart melbille

Brunsvart melbille tar seg inn i boliger via tørrvareprodukter som kjøpes i butikken. Deretter formerer og sprer den seg på kjøkkenet.

Brunsvart melbille er svært glad i å vandre, så man kan støte på den over alt. I bygårder, rekkehus o.l. sprer brunsvarte melbiller seg lett fra leilighet til leilighet.

Tribolium destructor

Brunsvart melbille lever først og fremst av melvarer som mel, gryn, kjeks, og fôrmel tilsatt fiskemel m.m. men kan også leve av tørrfôr til dyr samt i sjokolade, nøtter, mandler, krydder, frø. I tillegg kan den leve av tørket kjøtt og fisk som for eksempel finnes i hundefôr samt døde insekter. Billen kan også leve i ris, rug, havre, kløver- og timoteifrø, tørket frukt og sukker men da uten å formere seg. I mer sjeldne tilfelle kan billen i tillegg gnage på tilgriset tekstiler. Brunsvart melbille kan leve opp til to måneder uten mat. Larvene til brunsvart melbille kan skade alle slags varer. De gnager når de søker etter egnede steder for å forpuppe seg.

Brunsvart melbille utgjør et stort problem for enkelte næringsmiddelbedrifter hvor den kan formere seg stort og destruere råvarer. I næringsmiddel industrien kan det være omfattende å utrydde problemet. I private hjem gjør ikke brunsvart melbille noen stor skade, men kan selvsagt bli plagsom når den formerer seg mye.

Skal du bekjempe melbiller er det viktig å finne kildene og utrydde dem.

Ta kontakt med oss nå for en uforpliktende og gratis samtale eller inspeksjon.