Døgnvakt 33 33 00 00 • Gratis befaring

Brødbille

Brødbille er i familie med de treborende borebillene, men brødbillen går i tørrvareprodukter og ikke i treverk. Ofte kan man finne brødbillen i brød, kjeks, knekkebrød osv., men også i produkter som dyrefôr og krydder.

Brødbille

Brødbillen kan tygge seg igjennom tinnfolie og de fleste andre produktinnpakninger. Det kan være nok å fjerne de infiserte produktene og støvsuge godt. Alle stadier av brødbille dør etter 3-4 dager ved -18-20 grader i dypfryser.

Stegobium paniceum

En brødbillehunn legger ca. 100 egg på ca. 3 uker. Eggene kan legges hvor som helst. De nyklekte larvene er 0,5 mm lange med forholdsvis lange ben og er svært aktive. 

De matvarer som hovedsakelig angripes er kjeks, kavringer, knekkebrød, gammelt tørt brød og havregryn. Den er også funnet i hunde- og kattemat.

Bekjempelsen består i å finne varene brødbillen formerer seg i og å fjerne billene ved å varme varene til 60 grader i 10 minutter eller frysing i fryseboks –20 grader i et par døgn.

I større lagre og fabrikker, som bakerier, må en etter angrep og bekjempelse av brødbillene foreta nøye kontroll. Dette for å følge utviklingen over lengre tid med hensyn til forekomst av biller.

Ta kontakt med oss nå for en uforpliktende og gratis samtale eller inspeksjon.