Døgnvakt 33 33 00 00 • Gratis befaring

Sølvkre

Sølvkre blir ca. 1 cm lange. Kroppsformen er langstrakt, sølvfarget og leddelt. Den er dråpeformet med hode i den tykke enden.

Navnet sølvkre kommer av den sølvgrå, glinsende fargen. Sølvkre blir også kalt for sølvfisk på grunn av den fiskelignende måten de beveger seg på.

Sølvkre kan forveksles med sin noe mer hardføre slektning "skjeggkre".

Lepisma saccharinum

Sølvkre trives best på steder med høy luftfuktighet som kjøkken og bad samt i kjellere med fuktige/varme rom. Sølvkre er lyssky og nattaktive. Om dagen sitter de på skjulte plasser der det vanligvis er høyere luftfuktighet enn ellers i rommet.

Sølvkre spiser ting som smuler og mel, døde insekter, papir.

Normalt innebærer ikke aktivitet av sølvkre noen fare. Mange tror at sølvkre er ensbetydende med fuktskader. Dette er ikke korrekt, selv om de kan være en indikator på fuktighet. Sølvkre trives der de har tilgang på vann, særlig kjøkken og bad, men også steder som fuktige kjellere, sølete inngangspartier osv.

Sølvkre kan skade papirmateriale og kan derfor være et problem i f. eks. arkiver og museer.

Sølvkre kan være plagsomme når de opptrer i kjøkken og bad, og reklamasjoner i forbindelse med kjøp av hus og leiligheter har forekommet.

 

Når det avdekkes aktivitet av sølvkre kan det være lurt å finne ut om det kan være unaturlig fuktighet enkelte steder. Sjekk i benkeskap med vannrør, sluk og om det er sprekker i gulvbelegg/fliser m.m. Utbedring av eventuelle fuktskader vil hjelpe.

Sølvkre sprer seg lett fra leilighet til leilighet og det er ingen garanti for at de på et senere tidspunkt ikke dukker opp igjen.

Beste måte å løse problemet i blokker på er å behandle bygget mer helhetlig.

Ta kontakt med oss nå for en uforpliktende og gratis samtale eller inspeksjon.