Bemannet Døgnvaktstelefon - 33 33 00 00 - Vi er landsdekkende! post@pelias.no

Maur

Bekjempelse av maur?

Maur

Noen arter maur trives bedre innendørs enn andre arter sies det, men vi i Pelias Norsk Skadedyrkontroll har flere ganger møtt på maur innendørs som tradisjonelt ikke skal bygge bol inne. Vi er av den oppfatningen at de fleste maurarter kan gå innendørs og etablere seg der, selv om faglitteraturen hevder noe annet.

Maur

Maur

Har du vært uheldig å få maur inn bygget, vil det være lurt å kontakte PELIAS Norsk Skadedyrkontroll for å få identifisert hvilken type maur det er. Artsbestemmelse av maur gjør vi effektivt med en gratis, og uforpliktende befaring på lokasjonen hvor mauren befinner seg.

Vi kan anslå at det er cirka 11 maurarter som er vanlig i Norge. Pelias som er et landsdekkende firma vet også at det enkelte steder er mer maur enn på andre steder i landet.  På flere steder i østlandsområdet er det så mye maur at det nesten er helt umulig å ikke få maur innendørs, hvis man ikke utfører systematiske og forebyggende tiltak.

Artsbestemme hvilken type

Vi er nøye med å artsbestemme hvilken type maur som er utfordringen. Det er svært viktig å få vite hvilken type maur det er, slik at vi kan få valgt korrekt metode som skal benyttes når vi skal starte med maurbekjemping og sanering. Hvis det benyttes feil metode kan det medføre at maurangrepet blir mer omfattende, og ikke minst dyrere å sanere. Det finnes maur som gjerne trives i vegger. Dersom denne maurarten blir «forstyrret» på en uheldig måte, skjer det ofte at den lager satellitt maurtuer, og da gjerne i motsatt ende av bygningen. Da har man fått et enda større maurproblem enn man hadde til å begynne med, og saneringskostnadene blir dyrere. Det smarteste er derfor å la fagfolk ta seg av det.

Noen arter ligner på hverandre, men med trente øyne klarer vi å skille maurartene fra hverandre. Skulle det vise seg at du har stor aktivitet av enkelte maurtyper, kan det hende at du har et mer omfattende bygningsmessig problem i tillegg, som for eksempel fukt og råte. Vi har også arter som kan bo i gulv med varmekabler, og være aktive i vinterhalvåret når det er snø og kulde på utsiden.

Mauren er vekselvarm, og fortsetter å være aktiv hvis temperaturen tillater det.

Våre skadedyrbekjempere er trent og drillet på å bekjempe de maurartene som finnes i Norge. Vi sanerer og bekjemper flere tusen bygninger som har blitt angrepet av maur hvert år.

Hvis du har fått problemer med maur, og du ønsker en faglig ekspert uttalelse, så kontakt oss for en gratis og uforpliktende befaring. Våre dyktige skadedyrbekjemere vil gi deg all den veiledning og hjelp du trenger.

Kontakt oss for en gratis og uforpliktende befaring

Ta kontakt med oss på telefon 33 33 00 00, eller benytt kontaktskjemaet nedenfor:

Større/Mindre fonter
Vis i høykontrast

Pin It on Pinterest

Share This