Bemannet Døgnvaktstelefon - 33 33 00 00 - Vi er landsdekkende! post@pelias.no

KAKERLAKKER

Kakerlakk

 

Kakerlakker Blattodea

I karbontiden, for 250 millioner år siden, fantes det kakerlakker som liknet mye på dem vi kjenner i dag. Det er forresten bare noen få medlemmer av denne insektgruppen som har bidratt til å gi kakerlakkene dårlig rykte. Langt de fleste av de ca 4000 artene, lever i det fri og kommer nesten aldri i kontakt med mennesker. Hus kakerlakkene ble først innført til Norge ufrivillig i de siste par århundrer, og de er helt avhengige av oppvarmede lokaler.

 

Tysk kakerlakk Blattella germanica, den vanligste i Norske hus.

De fleste av oss syntes det er ekkelt med kakerlakker i boligen. Kakerlakken har vinger som dekker hele bakkroppen. Vingene til kakerlakken blir ikke brukt til å fly med, men de bruker dem som et slags seil. Kakerlakken hopper og bruker vingene til å styre hoppene, på en måte som en hangglider for blant annet å få myke landinger når de hopper ned fra en kjøkkenbenk eller et bord.

 

Kakerlakk hunnene legger egg.

Eggene legger hun i noen spesielle brune kapsler. Tysk kakerlakk hunnen går å bærer på denne brune kapselen hengene ut av kjønnsåpningen, helt til de små kakerlakk ungene klekkes. I den brune kapslen er det 30-40 små rom med ett egg i hvert. Ved vanlig stuetemperatur tar utviklingen av kakerlakken fra barn til voksen ca et halvt år.

 

Kakerlakkene er mest aktive på natten.

Om dagen gjemmer kakerlakkene seg i trange og mørke sprekker, de kommer frem om natten.

Kakerlakkene transporteres med varer, kasser, bagasje også videre. Er man riktig uheldig kan, man ha med seg noe hjem i bagasjen fra en sydentur. Kakerlakkene liker å gnage på klær, papir og tekstiler og kan leve godt av det. Kakerlakk behandling er en nøysommelig prosess.

 

Kakerlakk

Har du mistanke om kakerlakker i huset? Kontakt oss for en uforpliktende befaring

10 + 1 =

Større/Mindre fonter
Vis i høykontrast

Pin It on Pinterest

Share This