Døgnvakt 33 33 00 00 • Gratis befaring

Anbefalte sikringssystemer

For å bli kvitt fugler trenger man rett system. Vi har fire anbefalte sikringssystemer mot fugl:

  1. Fuglesikring nettsystem
  2. Fuglesikring fuglepigger
  3. Fuglesikring wiresystem
  4. Fuglesikring lydsystem

Fuglenettsystem

Beskrivelse: Et polyethylene-nett monteres som et skall på området som skal beskyttes, for eksempel fasader, tak, utspring, lyssjakter, ornamenter eller lignende.

Benyttes: Praktisk talt over alt på bygninger. Store og små overflater. Steder der fuglene bygger reir, overnatter eller har sin hvileplass.

Materialer: Polyethylene-nett med varierende maskevidde. 19 mm (spurv/svale), 28 mm (stær), 50 mm (due), 75 mm (måkefugler).

Installasjon: Monteres fast til en wire som er festet til fasaden.

Effektivitet: Et riktig installert nett med riktig maskevidde er det eneste systemet som med sikkerhet gir beskyttelse mot uønskede fugler. Nettet absorberer ikke vann, er beskyttet mot UV-lys og tåler luftforurensninger. Alle fuglesikringssystem er utsatt for skader, for eksempel når reparasjoner eller forandringer gjøres på eiendommen. Det er derfor anbefalt å regelmessig utføre inspeksjoner av sikringssystemet.

Synbarhet: Et riktig installert nett er vanskelig å oppdage allerede fra noen meters avstand. Den vanligste fargen er svart, men sandfarget eller transparent farge kan være fornuftig i bruk, særlig mot lyse overflater.

 

Fuglepigger

Beskrivelse: En stående rekke av metalltråder som hindrer fugler i å lande og sette seg på kanten av et utspring.

Benyttes: Utspring, skilter, balkonger, rør etc. der fuglene har sine hvilesteder. Dette systemet er ikke godt nok der fuglene overnatter, men kraftigere pigger kan ha en effekt ved noen reirplasser. Brukes mot duer, måkefugler og kråkefugler. Sikrer ikke mot mindre fugler som spurv, stær m.fl.

Materialer: Rustfrie «spyd» på en base av rustfritt stål eller UV-sikret polykarbonat.

Installasjon: Seksjoner (33-100 cm) som limes fast i underlaget som skal sikres.

Effektivitet: Ved lett til middels aktivitetsnivå gir pigger en effektiv beskyttelse mot duer. På steder med et høyere aktivitetsnivå anbefales et kraftigere piggsystem. Alle fuglesikringssystem er utsatt for skader, for eksempel når reparasjoner eller forandringer gjøres på eiendommen. Det er derfor anbefalt å utføre regelmessige inspeksjoner av sikringssystemet.

Synbarhet: Systemet er relativt vanskelig å oppdage fra bakken. Løv har en tendens til å feste seg i piggene, det er derfor anbefalt med regelmessig rengjøring.

 

Wiresystem

Beskrivelse: En tynn wire som hindrer fuglene i å lande og kunne sette seg.

Benyttes: Avsatser, skilter, balkonger, rør etc. der fuglene har sine hvilesteder. Dette systemet er ikke anbefalt der fuglene overnatter eller har reirplasser. Sikrer mot duer, måker og kråkefugler. Sikrer ikke mot mindre fugler som for eksempel spurv, stær, m.fl.

Materialer: Rustfritt stål og UV-beskyttet nylon.

Installasjon: En tynn wire monteres på stolper eller klemmer, 95-125 mm fra underlaget. Det hele holdes strammet av et fjærsystem.

Effektivitet: Ved lett aktivitetsnivå. Wiresystemet er en diskret løsning. På steder der fuglene er mer krevende anbefales andre systemer. Alle fuglesikringssystem er utsatt for skader, for eksempel når reparasjoner eller forandringer gjøres på eiendommen. Det er derfor anbefalt å regelmessig utføre inspeksjoner av sikringssystemet.

Synbarhet: Systemet er relativt vanskelig å få øye på allerede på få meters avstand. Dette er det minst synlige mekaniske sikringssystemet.

 

Lydsystem

Beskrivelse: Innspilte varselrop som forstyrrer og gir fuglene en følelse av utrygghet.

Benyttes: Større tak, industriområder, bær-åkre, golfbaner. Mot måker, kråker, stær.

Installasjon: Lydanlegg med en eller flere høyttalere avhengig av områdets størrelse. Alt kan styres for varierende fuglearter og med tilfeldige tidsintervaller.

Effektivitet: Sikringen har vist seg veldig effektivt ovenfor noen fuglearter. Man bør være oppmerksom på at fuglene ikke alltid forsvinner, men flytter til et nærliggende sted. Systemet gir mulighet for å styre fuglene til steder de ikke er til sjenanse eller skade.

Ta kontakt med oss

Her kan du lese om våre personvernvilkår.
Denne nettsiden er beskyttet av reCAPTCHA og Google. Personvern og vilkår for bruk gjelder.

Ønsker du hjelp?