Bemannet Døgnvaktstelefon - 33 33 00 00 - Vi er landsdekkende! post@pelias.no

Hvordan bli kvitt edderkopper

Vi har effektive metoder for å bli kvitt edderkoppene.

Plages du av edderkopper i kjeller, soverom eller på andre større eller mindre arealer? da har vi en god løsning for deg. Mange opplever stort ubehag av å se edderkopper, andre er rett og slett livredde dem.

Den enkleste måten å bli kvitt edderkoppene på er å kjøpe en boks PELIAS Universal Insektsmiddel (vi selger den i PELIAS skadedyrbutikk). Du lukker vinduene og sprayer på fra utsiden. Det viktig at du treffer på utsiden av vinduskarmen der edderkoppene må gå for å komme inn, også viktig at du treffer i glipa der vinduet åpner seg. Det samme gjør du rundt dører og på utsiden av lufteluker og andre gliper i grunnmuren hvor edderkoppene kan komme inn. Sprayen tørker umiddelbart og da kan du åpne dører og vinduer igjen.

I tillegg til behandlingen ovenfor med PELIAS Universal Insektsmiddel, kan du også kjøpe en boks PELIAS maurmiddel (vi selger også denne i PELIAS skadedyrbutikk) blande ut i ca 6 liter vann og vanne blandingen rundt grunnmuren.

Gjenta denne behandlingen ca hver 6. uke så lenge utetemperaturen er over 0 grader, da skal du bli kvitt edderkoppene.

PELIAS Universal Insektsmiddel Middel og PELIAS maurmiddel har en repellerende effekt, det betyr at insektet er redd for dette og holder seg langt unna. Sprayer du rett på edderkoppen, dør den i løpet av kort tid. Insektsmiddelene lukter ikke og er temmelig harmløst. Du skal likevel ta alle forhåndsregler når du bruker det. Du skal ikke skal spraye PELIAS Universal Insektsmiddel Middel og  PELIAS maurmiddel rett på huden eller få det i øyne eller i svelg. Behandlingen virker i syv uker. Vi vet at folk med edderkoppfobi, elsker disse produktene og at det har gjort hverdagen lettere for dem.

Dersom du har en uinnredet kjeller som er litt kald og fuktig eller en krypkjeller med jordgulv kan det være hensiktsmessig og foreta en edderkoppbehandling på våren, som regel holder behandlingen hele sommeren. Dette er noe du ikke kan gjøre selv, men en tjeneste som leveres av PELIAS Norsk Skadedyrkontroll.

 

Edderkopper

Edderkoppene hører til de dyr mange rent umiddelbart syntes er litt uhyggelige. Det fortelles mange skrøner om dem, og de inneholder den sannhet at edderkoppene er giftige, og at noen arter kan være farlige for mennesker. Det gjelder likevell ingen av de artene vi finner i vår del av verden. På den annen side spiller edderkoppene en stor rolle på den måten at de holder visse insekter nede på et rimelig antall.

 

Husedderkopp

Husedderkoppen er en av de største artene våre. Selve kroppen kan ofte bli 1 cm lang, og med de lange bena kan den penne over 5 – 6 cm.

Vi kan finne de støvfylte nettene til husedderkoppen overalt i hus og skur, der det er rolig og gjerne litt fuktig, men også utendørs, for eksempel under takskjegg og i steingjerder.

Spinnet til husedderkoppen er ikke, som hos så mange andre edderkopper, et regelmessig kunstverk. Det består bare av et tilsynelatende virvar av tråder, og det er gjerne plassert i et hjøre. Normalt er det derfor trekantet, og inne i vinkelen finnes det såkalte retrettrøret, der edderkoppen holder til. Trådene er kleblinge, fangstteknikken er rett og slett den at en flue eller annet insekt kommer inn i nettet, tumler rundt mellom alle trådene. Edderkoppen blir alarmert av rystelsene og stormer ut og overmanner offeret.

Parringstiden er mai-juni, og litt senere blir eggene lagt i et spesielt eggspinn, som ofte er kledt med sandkorn og er hengt opp i selve nettet, eller på et passende sted i nærheten.

Vi kan finne voksne husedderkopper hele året. De eksemplarene vi ser løpe over stuegolvet, er bare på gjennomreise for det klimaet vi normalt holder innendørs, vil som oftest være altfor tørt til at edderkoppene slår seg ned i selve stua.

Husedderkoppen ser forresten svært dårlig og er lett å fange. Det er bare å holde et glass foran den og gi den en dytt bak, så fyker den rett i fella og kan få sen en luftetur ut gjennom vinduet.

 

 

Større/Mindre fonter
Vis i høykontrast

Pin It on Pinterest

Share This